Derin Kaygı Ne Demek?

Kişinin ruh hali ilerlemekte ve derin kaygı bozukluğu ismi verilen bir psikolojik danışmanlık durumu ortaya çıkmaktadır. Bu kişilerde yapılan gözleme göre en olası sorunları görürürüz Derin kaygı sorunu ile karşı karşıya kalan kişilerin bu durum ile neden karşı karşıya kaldıkları ile alakalı neden tam olarak anlaşılamamak ile birlikte, genellikle yoğun stres durumu, travmatik olaylar sebebiyle gelişmekte olduğu düşünülmektedir. Kişinin çocukluk senelerindeki korku mekanizmasında bu durumun ilk aşaması olduğu, en etkin bu faktörün olduğu kabul edilmektedir. Kaygı bozukluğunda gerginlik, her zaman endişeli olma hali, sosyal güvensizlik durumu, değersiz olduğunu düşünme hissiyatı, titreme nöbetlerinin olması, uykusuzluk problemleri, çevreden kopma hali, hızlı ve çabuk yorulma durumu, kişinin hızlı nefes alıp vermesi gibi bir çok belirti bulunur.


Anksiyete Bozukluklarının Türleri Nelerdir?


SAPLANTI BOZUKLUĞU
Obsesif kompulsif bozukluk ismi ile de bilinir. Bu durum kişide takıntılı düşünceleri ortaya çıkarır. Kişi tekrar eden takıntılı düşünce, saplantılı düşüncelere sahip olur, tamamen istem dışı gelişen bu durumda kişide korku durumu meydana gelir.

PANİK ATAK
Kişinin kalp atış hızında, nabız hızında artış gözlemlenir. Kişi o an karşısında hayati bir durum olmasa bile, sorun varmış gibi, büyük bir problem varmış gibi endişe haline bürünür. Yoğun bir korku hissine sahip olur ve atak geçirir. Panik atak yaşayan bir çok insan kalp krizi geçirdiğini sanarak hastaneye bile başvurduğunu söylemektedir.

TRAVMANIN ARDINDAN YAŞANAN STRES
Travma ardından ortaya çıkan stres bozukluk türü sık rastlananlar arasındadır. Bu durum ile alakalı en belirgin göstergeler kişideki uykusuzluk durumu, yorgunluk hali ve kas ağrılarıdır.

GENELLEŞTİRİLMİŞ KAYGI BOZUKLUKLARI
Örnekle tanımlamak gerekirse kişinin yaşadığı derem korkusu, seviklerinden uzaklaşacağı, seviklerinin vefat edeceği korkusu gibi durumlardır. Başa çıkarılamayan endişeler topluluğuna denilir.

AGORAFOBİ
Bu durum ise doktora uzak yerlerde bulunmaktan korkma haline denilir, kaygı hallerinden birisidir.

SOSYAL FOBİ
Kişinin kalabalık ortamlardan kaçması, uzak durmasıdır. Sosyal ortamlarda küçük düşmekten korkup, bu ortamlardan uzak durma haline denilir.

Derin Kaygı´nın Belirtileri Nelerdir?


* Özgüvensiz ve değersiz olduğunu düşünmek
* Başkaları ile konuşmanın zor olduğuna inanmak
* Toplum içinde konuşmaktan ve yemek yemekten çekinmek
* Gergin, kaygılı, sıkıntılı ve tanımlanamayacak şekilde tuhaf hissetmek
* İnsanların sözleri ile zihnini meşgul etmek
* Çevreden kopmak, kaçmak istemek
* Kas ağrısı çekmek
* Hızlı nefes alıp vermek
* Çabuk gerilmek
* Titremeye, sallanmaya başlamak
* Umutsuz hissetmek
* Devamlı ağlamak istemek
* Konsantre olamamak
* Çabuk yorulmak
* Uykusuzluk çekmek
* Hatırlamakta zorlanmak
* Üzüntülü durumlara yoğunlaşmak

Anksiyete bozukluğu ile karşı karşıya kalan herkes için Uzman Klinik Psikolog Yusuf Yerli´ye danışabilirsiniz. Psikologumuza danışmak için hemen kurumsal sitemizde yer alan whatsapp hattı ile irtibata geçebilir ve en iyi tedaviler ile tanışabilirsiniz.

Türkiye´nin önde gelen ekibi sizlerden gelecek olan talepleri dikkate alacak ve sizlere gerek online, gerek kliniğimizde hizmet verecektir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

  • Üsküdar Kaygı Bozukluğu Tedavisi
    Uzman Klinik Psikolog Yusuf Yerli ile Üsküdar Kaygı Bozukluğu Tedavisi için destek almak çok kolay! Yakın bir bölgede yer alan kliniğimizi hemen ziyaret edebilir veya online terapi yöntemi ile destek alabilirsiniz.
  • Kaygıyı Önlemek İçin Bazı Yöntemler
    Şayet kaygı ile alakalı problemleri olan, kaygılı olmaktan ötürü sorun yaşayan bir kişiyseniz malesef günün önemli bir bölümünü sorunlarla boğuşarak, korku yaşayarak geçirirsiniz.
  • Online Cinsel Terapi Hizmeti
    Online Cinsel Terapi Hizmeti ile Psikolog Yusuf Yerli´den Türkiye´nin her yerinden hizmet alabilirsiniz. Aklınıza takılan hususlar ve merak ettikleriniz için danışmanız adına sitemizde whatsapp hattımız bulunmaktadır.