Kaygıya Ne İyi Gelir?

Uzman Klinik Psikolog Yusuf Yerli ile Kaygı bozukluğu ile baş etmek için önemli önerilerin yer aldığı bu içeriğimizde kaygıya ne iyi gelir? Sorusunun yanıtını sizlere aktaracağız.

Modern toplumumuzda bir çok kişinin etkisini hissettiği anksiyete (kaygı) rahatsızlığı kişilerin vücudunun strese karşı vermiş olduğu en doğal tepkilerden birisidir. Ortaya çıkabilecek durumlarla alakalı olarak yaşanan korku durumu, endişe halidir. Aşırı anksiyete durumu kişilerin hedeflerine ulaşması, yaşantılarındaki duruşu, iş hayatındaki durumları zorlu hale getirebilmektedir. Kaygı bozukluğu durumu kadınlarda daha sık görünürken, bu durumun önüne geçmek için kişilerin ilaç tedavisi, psikoterapi ve bunların yanında da düzenli spor yapma gibi aktiviteler ile azaltma yoluna gidilmesi sağlanılabilmektedir.

ANKSİYETEDE ŞİDDET ÖNEMLİ!

Kaygı bozukluğu durumunda yaşanan şiddete bakmak gerekir. Örneğin kişinin sınav kaygısı, proje kaygısı veya sağlık sorunu kaygısı, çocukları için kaygı yaşaması, ailesi için kaygı yaşaması, maddi anlamda kaygı içerisinde olması gibi çeşitlendirmeler yapılabilir. Ortalama bir şiddette edinilen kaygı durumu ile baş edebilmek daha kolay olacak ve bu durumlarda kaygı ile mücadele etmeniz ve hedeflerinize ulaşabilmeniz sizin için daha rahat oalcaktır. Ancak aksi durumlarda kişilerde görünen çarpıntı halleri, terleme durumları, titreme ve gerginlik hususlarının yanı sıra bulantı, artan endişe durumları kaygı bozukluğu olarak adlandırılacaktır. Normal kaygı ile kaygı bozukluğu arasında ayrımın iyi bir psikiyatri tarafından yapılması önerilmektedir.

Geçtiğimiz senelerde tüm Dünya´yı etkisi altına alan koronavirüs ve pandemi süreçleri malesef her ülkede olduğu gibi ülkemiz insanında da kaygı bozukluklarının artış içerisinde olduğnu gözler önüne sermiştir. Karantina dönemlerinin ardından bir çok insanda depresyon ve kaygı bozukluğu artışı yaşandı, yoğunlaşan iş yükleri, yaşanan ekonomik zorluklar, ayrımcılığa maruz kalma durumları, afetler vb.. bir çok durum kişilerde kaygı bozukluğunun ortaya çıkmasına neden oldu. En ufak bir şüpheniz olduğunda, en ufak bir sorun ile karşı karşıya kaldığınızda Uzman Klinik Psikolog Yusuf Yerli´den konu ile alakalı bilgi alabilirsiniz.

Anksiyete Bozukluğu Nasıl Tedavi Edilir? ve Neler İyi Gelir? Sorularının yanıtını tam da bu noktada sizlerle paylaşacağız.

Kaygıya Ne İyi Gelir?



Kaygı bozukluğu ile karşı karşıya kalan hastalarımıza öncelikle durumun şiddetinin ölçümünü yapmaktayız. Hafif durumlarla karşı karşıya kaldığımızda kısa bir süreç ile sorunun önüne geçmekteyiz. Lakin orta yada daha yüksek şiddetli olanlarında ilaç tedavisi ve psikoterapi gibi durumlar ile durum kontrol altına alınabilmektedir. Kaygı bozukluğunun önüne geçmek için sizlere şunları önermekteyiz;

* Yeterli ve düzenli bir uyku
* Meditasyon yapmak
* Sağlığımız için uygun bir diyet seçimi
* Aktif bir egzersiz hayatımızın olması
* Alkol ve türevi içeceklerden uzak durmak
* Kafeinden olabildiğince uzak durmak
* Sigara kullanıyorsak, bırakmak

Gibi basit adımlar ile kaygımızın azalmasını sağlayabiliriz. Bunların yanı sıra kaygıya iyi gelecek besinler ise,

SOMON : Sağlık bakımından çok ama çok yararlıdır. Tüketen kişilerin beyin sağlığı açısından olumlu etkileri oldukça fazladır.

PAPATYA ÇAYI : Papatya çayı tüketen kişilerin sinir sisteminin yatışması ve uykusuzluk hallerinin iyi gelmesi özelliği sayesinde sakinleştirici bir etkisi bulunur. Kaygı bozukluğu bulunan kişilerde septomları hafifletir. Her gün uykudan hemen hemen 1 saat önce papatya çayı tüketmeniz size iyi gelecektir.

BİTTER ÇİKOLATA : Bu besin sizlerin beyin işlevlerinde iyileştirmeleri beraberinde getirebilir ve vücudunuza enerji verecektir, morali iyileştirir ve kişiye mutluluk verir.

ZERDEÇAL : Strese karşı diğer bir etkili besin zerdeçaldir. Depresyon ile alakalı semptomları hafifletiricidir.

YEŞİL ÇAY : Beyini güçlendirici etkisinin yanı sıra sizlerin daha enerjik olmasını sağlayacaktır.

Daha fazla bilgi ve profesyonel destek talepleri için iletişim sayfamızda yer alan numaralarımızı hemen arayın.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

  • Takıntı Hastalığı Neden Olur?
    Çalışmalar sonucunda hastalığa; genetik ve çevresel faktörlerin sebep olduğu düşünülür. Kesinlikle tedavi edilmesi gereken psikolojik hastalıklardan biridir.
  • Öfke ve Stres Yönetimi
    Stresle Başa Çıkma ve Öfke Kontrolü hakkında bilgi edinmek için sitede yer alan numaralar aracılığı ile Uzman Klinik Psikolog Yusuf YERLİ´ye hızlı bir şekilde ulaşarak randevu talep edebilirsiniz.
  • İngiltere Online Psikolog Hizmeti
    İngiltere En İyi Türk Psikolog araştırması yaparken rastlamış olduğunuz Uzman Klinik Psikolog Yusuf Yerli´den dilediğiniz konu hakkında hemen whatsapp üzerinden bilgi alabilir ve kısa süre içerisinde bir psikoterapi planlayabilirsiniz